top of page

Zomersnowboarden in Zwitserland

Kan je niet wachten tot de winter weer begint? In hartje zomer is het mogelijk om in de Europese Alpen te zomerskiën (of snowboarden natuurlijk). Of mooie hikes te maken door rondom besneeuwde bergtoppen. Dit kan in gletsjergebied Zermatt op zo'n +- 11 uur rijden vanuit Nederland.  Je kunt dit gebied bereiken vanuit Italië óf vanuit Zwitserland.


Omdat wij het snowboarden gecombineerd hebben met een weekje Italië in de eerste week van juli hebben wij gekozen om naar het gebied te gaan vanuit Breuil-Cervinia. Vanwege de sneeuwkwaliteit is het gebied alleen in de ochtend open. Check verder ook altijd de openingstijden van de liften deze kunnen nog wel eens afwijken én zorg dat je vroeg op pad gaat.

Je kunt de auto gratis parkeren op deze locatie (dit zijn de coördinaten die je kunt invoeren op Google Maps: 45°56'05.1"N 7°38'06.0"E). Vanaf hier ga je met 3 dichte liften naar een hoogte van 3480m. 

Vanaf Plateau Rosá Testa Grigia ski/snowboard je een klein stukje naar beneden om daar vervolgens met een sleepjeslift omhoog te gaan. Vanaf daar heb je o.a. keuze uit 4 routes: 2x rood en 2x zwarte pistes. Tijdens ons bezoek was dan ook alleen dit gebied open (in totaal 14 km aan pistes). 

Let op: het gebied is niet altijd open in verband met de weersomstandigheden. De dag voordat wij zijn gegaan was het gebied gesloten vanwege slecht weer.

Verder een handig weetje: om de huidige temperaturen én om te kijken of de ski-liften open zijn kun je de app: 'sneeuwhoogte' downloaden uit de appstore op je telefoon. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Zomersnowboarden in Zwitserland.png
bottom of page